Aplicaţia ”ePeşte la Brăila”, destinată pasionaţilor de pescuit, realizată într-un program cu fonduri europene

Divertisment

O aplicaţie pentru telefonul mobil destinată pasionaţilor de pescuit, cu titlul „ePeşte la Brăila”, care oferă informaţii utile legate de speciile de peşti, flora şi fauna regiunii şi rezervaţiile naturale din zonă, a fost lansată, săptămâna aceasta, la Brăila, în cadrul Programului Operaţional de Pescuit.

Proiectul este finanţat prin Asociaţia Grupul Local pentru Promovarea Dezvoltării Integrate a Zonei Pescăreşti a judeţului Brăila (FLAG) şi vizează inaugurarea unui punct de informare turistică pe zona de pescuit şi lansarea unei aplicaţii, prin care se încearcă promovarea unor informaţii utile pentru cei pasionaţi de pescuit.

„Prin această aplicaţie, încercăm să promovăm toate aspectele legate de viaţa unui pescar, ceea ce îşi doreşte el să afle, de la locuri unde poate să pescuiască şi ce specii de peşte sunt acolo, la tarife şi condiţii. Aplicaţia a fost lansată în această săptămână. Ca şi informaţii, suntem la nivelul de bază şi vrem să creştem această aplicaţie cu date concrete, informaţii din teren. Împreună cu colegii mei, în perioada următoare, o să începem munca de teren, din instituţie în instituţie, din uşă în uşă, în aşa fel încât cei care accesează această aplicaţie să aibă o informaţie cât mai completă şi corectă. Apelez la administraţia publică, la privaţi, la toţi cei care deţin magazine pescăreşti să ne ajute cu informaţiile necesare ca să îi promovăm”, a declarat directorul executiv al Centrului de Informare şi Documentare pentru Integrare Europeană şi Dezvoltare Durabilă Brăila, Răzvan Popescu.

Astfel, cu ajutorul aplicaţiei, toţi cei pasionaţi de pescuit pot afla detalii despre bălţile de pescuit şi legislaţia în vigoare, posibilităţi de transport în teritoriu, dar şi despre magazinele de specialitate cu specific pescăresc, precum şi lista evenimentelor de profil pescăresc. Aplicaţia are şi o secţiune cu titlul „Turist în Brăila”, dedicată oaspeţilor, în cadrul căreia se găsesc informaţii despre cazare, restaurante, agenţii, ghizi de turism şi alţi operatori în turism.

„Vreau să felicit în primul rând FLAG-ul şi faptul că am mai depus şi noi un proiect foarte important, în această lună şi anume reabilitarea navei Ovidiu I, a Consiliului Judeţean. Mă bucur că aducem foarte mulţi bani, că promovăm, că suntem în actualitate cu era digitalizată, că prin aceste aplicaţii putem să ne promovăm mult mai bine. Ţine foarte mult de noi ca toate informaţiile să fie corecte, astfel încât turiştii care vor veni şi vor vizita zona, să fie foarte bine informaţi. Faptul că suntem pe primul loc pe ţară la atragerea pe FLAG este un răspuns la ceea ce spuneau alţii, că nu ştim să atragem fonduri europene. Dimpotrivă, eu îi contrazic, pentru că atât operatorii privaţi, cât şi autorităţile locale au aplicat pe programul FLAG, iar acum suntem mândri că suntem pe primul loc pe ţară”, a declarat, cu ocazia lansării aplicaţiei, preşedintele Consiliului Judeţean, Francisk Chiriac.

Valoarea totală a proiectului „ePeşte la Brăila” este de 306.359, 91 lei, iar termenul de implementare a lui de 18 luni. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.