PSD şi PNL şi-au adjudecat, după alegerile locale din 9 iunie, toate primăriile din judeţul Brăila

Politic

PSD şi PNL şi-au adjudecat, după alegerile locale din 9 iunie, toate primăriile din judeţul Brăila, PSD câştigând funcţia de primar în 24 de localităţi, între care municipiul reşedinţă şi oraşele Ianca şi Însurăţei, iar PNL în 22 de localităţi, între care oraşul Făurei.

Comparativ cu situaţia de la alegerile locale din 2020, PSD a pierdut cinci primării în judeţul Brăila, iar PNL a câştigat opt primării.

Conform rezultatelor provizorii ale Autorităţii Electorale Permanente, Primăria municipiului Brăila a fost câştigată de Marian Dragomir (PSD), care a obţinut al treilea mandat.

De asemenea, Primăria oraşului Ianca a fost câştigată de Ionel Epureanu (PSD), Primăria oraşului Însurăţei de Florentina Carşote (PSD), iar Primăria oraşului Făurei de Gabriel Mocanu (PNL).

În ceea ce priveşte mandatele de consilier local, PSD a obţinut la nivelul judeţului Brăila 242 de mandate de consilier local, PNL – 211, AUR – 52, ADU – 10, S.O.S. România – 5, candidaţii independenţi – 3 mandate.

La Consiliul Local Municipal Brăila, împărţirea mandatelor după alegerile din 9 iunie 2024 va fi următoarea: PSD – 15, PNL – 3, AUR – 3, S.O.S România – 2.

La Consiliul Judeţean, unde preşedinţia a fost câştigată de Francisk Chiriac (PSD), aflat la al treilea mandat, împărţirea mandatelor va fi următoarea: PSD – 18, PNL – 8, AUR – 4.

Judeţul Brăila a avut o prezenţă la vot de 47,98%, dintr-un total de 271.961 alegători cu drept de vot la nivel de judeţ, 130.641 prezentându-se la urne duminică. 

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook , Instagram , YouTube , TikTok .