Candidat la primărie cercetat de poliţişti pentru că nu a respectat decizia izolării la domiciliu

Social

Un candidat la Primăria municipiului Brăila, Bogdan Botea, din partea Partidului Verde, este cercetat de către poliţişti pentru că nu a respectat decizia izolării la domiciliu, fiind contact direct al unui persoane confirmate cu COVID-19.

El a primit din partea Direcţiei de Sănătate Publică Brăila decizia de a sta în izolare la domiciliu în perioada 15-28 august 2020.

În această perioadă, Bogdan Botea nu a stat la domiciliu, a mers inclusiv la Biroul Electoral Municipal, unde şi-a depus candidatura pentru funcţia de primar şi s-a pozat pe treptele Palatului Administrativ, fotografie care a fost postată apoi pe pagina personală de Facebook.

„Am avut o sesizare în acest sens, pe care am dat-o spre cercetare mai departe la poliţie, Prefectura nu face cercetări. Este o situaţie extrem de delicată pentru mine, personal. Eu am avut o mare încredere în domnul Botea, în toţi anii în care am colaborat. M-a dezamăgit atitudinea dânsului din ultima perioadă. Fiecare răspunde pentru ceea ce face. Dacă nici domnul Botea, care este avocat, nu ştie că, atunci când ai o dispoziţie de carantinare, trebuie să o respecţi… Un avocat ar trebui să ştie nu numai ce spune legea, ci să înţeleagă importanţa unei asemenea decizii şi să fie un exemplu”, a declarat joi, în conferinţă de presă, subprefectul de Brăila, Simona Drăghincescu. AGERPRES 

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.