Focar de COVID-19 la un cămin de bătrâni din Brăila

Social

Un nou focar de COVID-19 a fost depistat la un cămin de bătrâni din municipiul Brăila, unde au fost confirmate 66 de cazuri, cinci în rândul personalului angajat şi 61 în rândul persoanelor vârstnice asistate, potrivit informaţiilor furnizate de subprefectul de Brăila, Simona Drăghincescu.

Focarul a apărut la Căminul pentru persoane vârstnice “Sfinţii Petru şi Pavel” din Brăila, care numără 73 de angajaţi şi 131 de beneficiari, aproximativ jumătate dintre persoanele vârstnice de aici fiind confirmate până în prezent cu noul tip de coronavirus.

“În total sunt 66 de persoane infectate cu COVID-19 la Căminul Sfinţii Petru şi Pavel, dintre care cinci sunt angajaţi ai centrului şi restul sunt beneficiari ai căminului. Astăzi au venit 21 de probe pozitive din totalul de 66, restul venind în zilele anterioare. Mai sunt de venit rezultate la probele luate, pentru că au fost recoltate probe de la toţi angajaţii şi de la toţi beneficiarii. Sunt în lucru anchete epidemiologice şi este posibil ca numărul de persoane infectate să crească în zilele următoare, după ce vor veni toate rezultatele probelor. Focarul este monitorizat cu mare atenţie de Direcţia de Sănătate Publică şi de celelalte autorităţi publice implicate. Căminul a fost supus unei operaţiuni de dezinfecţie generală şi focarul este sub control în acest moment”, a declarat subprefectul Simona Drăghincescu.

Din numărul total de 66 de cazuri confirmate, doar nouă au fost internate în Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, restul fiind izolate în centru, sub supraveghere medicală, deoarece sunt asimptomatice sau prezintă forme uşoare de manifestare a virusului.

“La căminul de bătrâni, în cursul dinamicii testărilor care se fac periodic, s-au identificat, în cursul săptămânii trecute, câteva cazuri în rândul personalului din centru, ulterior s-au făcut testări şi la persoanele care au dezvoltat simptomatologie. S-a identificat focarul şi s-a făcut intervenţia în focar încă de la sfârşitul săptămânii trecute. Căminul nu este în carantină în momentul de faţă, întrucât în urma analizelor care s-au făcut şi a măsurilor luate acest focar este controlabil. Deocamdată avem confirmate, cu ultimele rezultate care au venit – cu precizarea că mai sunt 46 de probe în aşteptare – 61 de persoane instituţionalizate, în marea lor majoritate asimptomatice. Sunt unele şi cu forme uşoare, au prezentat tuse, febră. Din rândul personalului avem confirmate cinci persoane, deci în total avem confirmate 66 de persoane”, a declarat directorul DSP Brăila, Gabriel Ciochină.

Potrivit directorului Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Brăila, Nicoleta Oancea, primul caz din Căminul pentru persoane vârstnice “Sfinţii Petru şi Pavel” a fost confirmat la o persoană care face parte din personalul auxiliar al centrului, care s-a testat într-un laborator privat, deoarece intenţiona să plece din ţară în vacanţă. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.