CJAS Brăila anunţă că s-au terminat banii alocaţi pentru medicamentele oncologice de tip cost-volum

Social

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Brăila a anunţat că s-au terminat banii alocaţi pentru achiziţionarea medicamentelor oncologice de tip cost-volum, care sunt citostatice mai scumpe şi mai eficiente decât cele clasice.

Într-o informare a CJAS Brăila se arată că în acest moment bugetul alocat programelor de sănătate ajunge doar până în luna octombrie, “întrucât în fila de buget primită de la CNAS pe 27.06.2019 s-a alocat credit de angajament iniţial doar pentru trimestrul al III-lea, iar recent, prin fila de buget din 30.08.2019, s-au mai alocat sume pentru încă o lună”.

“Se observă că la medicamentele de tip cost-volum oncologice, care sunt medicamente citostatice scumpe şi mai eficiente decât citostaticele clasice, pentru care se încheie contracte separate şi se alocă buget separat de către CNAS, situaţia este mai gravă, întrucât creditul de angajament alocat a fost deja epuizat la începutul lunii. Conform indicaţiilor pe care le avem de la CNAS, prin adresa 21976/12/09/2019 am solicitat suplimentare de credit de angajament pentru acest tip de medicamente, în valoare de 2.000.000 lei, care să ajungă până la finele anului”, se arată în informarea CJAS Brăila.

În prezent, în Brăila, sunt 1.465 bolnavi cu afecţiuni oncologice, costul mediu trimestrial pe bolnav tratat fiind de 6.369 de lei, iar numărul bolnavilor cu afecţiuni oncologice care au nevoie de medicamente în baza contractelor cost-volum este de 25, pentru care este necesar un cost mediu trimestrial pe bolnav tratat de 74.078 de lei.

Derularea programelor de sănătate în judeţul Brăila se face prin intermediul a 41 de furnizori de servicii farmaceutice, care au 125 de farmacii cu circuit deschis şi prin cel al Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.