Dragomir (PSD) a câştigat primăria municipiului cu 63,2%; în CLM vor intra PSD, PNL şi PMP(rezultate BEM)

Politic

Primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir (PSD), a câştigat al doilea mandat cu 63,2% din voturi, iar noul Consiliul Local Municipal Brăila va fi format din reprezentanţi ai PSD, PNL şi PMP, potrivit rezultatelor finale făcute publice de Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 1 Brăila.

Marian Dragomir este urmat de candidatul Alianţei PNL – Brăila Nouă, Lucian Căprariu, care a obţinut 17,24% dintre voturi, iar pe locul al treilea se află candidatul USR-PLUS, Mihai Isvoranu, care a fost votat de 7,1% dintre alegătorii prezenţi duminică la urne.

La Consiliul Local Municipal, PSD a obţinut 49.95%, PNL – 18,24% şi PMP 6,48%. USR PLUS, deşi a obţinut un procent de 6,94%, nu va intra în CLM deoarece pragul pentru alianţe electorale este stabilit la 7%.

În ceea ce priveşte numărul de mandate care revin fiecărui partid în CLM Brăila, în funcţie de scorul electoral obţinut, acesta este de 18 mandate PSD, şapte mandate PNL (unul obţinut la redistribuire) şi două mandate PMP.

La nivelul municipiului Brăila, din 170.681 persoane cu drept de vot, la urne s-au prezentat 53.290, respectiv 31,2% din numărul total de alegători. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.