Serviciul de Ambulanţă Brăila a înlocuit o treime din parcul auto cu autospeciale noi

Social

Managerul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Brăila, Viorica Iuga, a declarat că în 2019 s-a reuşit înlocuirea unei treimi din numărul autospecialelor care fac parte din parcul auto al SAJ, ultimele două autospeciale de tip A sosind chiar pe final de an.

“Am reuşit să înlocuim aproximativ o treime, chiar aş putea spune că ne apropiem de 35%, din parcul auto, cu câteva ambulanţe noi de toate tipurile. Avem 53 de ambulanţe de tip A, B şi C, dintre care active sunt, din păcate, doar 24. Alte 14 sunt în service cu defecţiuni mai mici sau mai mari, iar încă 8 autospeciale sunt propuse spre casare. Oricum e bine şi aşa, deoarece, dacă nu ar fi sosit ambulanţele noi din 2019, logic că am fi avut şi mai puţine maşini active în prezent”, a spus Viorica Iuga.

Aceasta a precizat că toate cele 11 autospecialele noi primite de SAJ Brăila în 2019 au fost achiziţionate din fonduri europene şi că, în perioada următoare, vor mai sosi la Brăila câteva ambulanţe achiziţionate în cadrul aceluiaşi program pe fonduri europene.

“În total, în 2019, am primit 11 ambulanţe noi. Şapte de tip B au început să funcţioneze de la 1 ianuarie 2019 şi se află în staţia centrală Brăila. În luna iunie, au mai sosit două ambulanţe, tot de tip B, care au fost redistribuite către două substaţii din judeţ, respectiv Viziru şi Însurăţei. În august, au mai venit două ambulanţe de tip C, acestea sunt cele cu ambulanţier, asistent şi medic, care au ajutat foarte mult activitatea SAJ”, a completat Viorica Iuga. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.