Spitalul Judeţean Brăila funcţionează doar cu jumătate din necesarul de medici specialişti şi primari

Social

Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila funcţionează doar cu jumătate din necesarul de medici specialişti şi primari, potrivit informaţiilor furnizate de conducerea unităţii medicale.

“Spitalul Judeţean Brăila funcţionează cu 180 de medici specialişti şi primari, dintr-un necesar de 320 de medici, motiv pentru care au fost scoase la concurs 83 de posturi. Deşi s-au angajat 22 de medici în ultimii trei ani, rămân specialităţi care au deficit de personal, respectiv Medicina de Urgenţă, Oncologia, Pediatria, ATI, Cardiologia, Radiologia, Neonatologia, Medicina internă, Nefrologia, Hematologia, Recuperare medicală”, se arată într-un comunicat de presă semnat de managerul unităţii, Delia Râşnoveanu.

Unitatea sanitară din Brăila, cea mai mare de acest tip din judeţ, unde anual ajung la urgenţe 50.000 de pacienţi, se confruntă, de peste cinci ani de zile, cu un deficit mare de medici pe foarte multe specializări.

De asemenea, lipsa unui medic specialist a făcut ca spitalul să nu aibă secţie de diabet, ci doar un compartiment care se ocupă de cei peste 13.000 de pacienţi care suferă de această boală. Normativul actual prevede existenţa a trei medici diabetologi pentru înfiinţarea unei secţii, iar unitatea are doar doi. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.