Peste un milion de euro pentru reabilitarea şi modernizarea Unităţii de Primire Urgenţe Brăila

Economie Social

Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila beneficiază de o finanţare europeană în valoare de peste un milion de euro, care are drept obiectiv reabilitarea şi modernizarea acestui obiectiv, potrivit informaţiilor furnizate de conducerea unităţii spitaliceşti.

“Reabilitarea UPU Brăila va costa aproximativ 5,3 milioane de lei, echivalentul 1,13 milioane euro, iar lucrările de reabilitare vor dura trei ani. Finanţarea se face în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, cu bani din Fondul European de Dezvoltare Regională, din bugetul de stat, dar şi din banii Consiliului Judeţean, instituţia contribuind cu 105.699 lei din valoarea totală a proiectului”, se arată într-un comunicat de presă semnat de managerul Spitalului Judeţean Brăila, Delia Râşnoveanu.

Managerul Spitalului Judeţean Brăila susţine că, prin realizarea acestui obiectiv de investiţii, “se va rezolva problema reorganizării zonelor medicale şi a funcţionării activităţii UPU conform cerinţelor europene”.

UPU din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila a luat fiinţă în 1998, iar în cadrul unităţii îşi desfăşoară activitatea 11 medici, din care trei medici cu specializări în medicina de urgenţă cu rezidenţiat, şase medici cu specializări şi competenţe în medicina de urgenţă şi doi medici dentişti pentru medicina stomaotologică de urgenţă. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.