46 de platani plantaţi în memoria celor 46 de eroi martiri căzuţi în Revoluţia din 1989

Social

O acţiune de plantare a 46 de platani, în memoria celor 46 de eroi martiri căzuţi la Brăila în Revoluţia din 1989, a avut loc vineri, în Parcul Monument din municipiul Brăila.

„Aceasta activitate a fost realizată cu sprijinul şi participarea membrilor asociaţiilor victimelor, revoluţionarilor, elevilor, Primăriei Brăila şi Seroplant, pentru a onora jertfa celor 46 de eroi martiri, cetăţeni de onoare ai municipiului Brăila”, a declarat primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Instituţia Prefectului Brăila, pe 22 decembrie va avea loc, în Piaţa Independenţei din Brăila, o manifestare militară şi religioasă pentru marcarea celor 30 de ani de la Revoluţia din 1989, care va începe cu un ceremonial militar, urmat de serviciul religios, oficiat de soborul de preoţi.

Ceremonialul militar va cuprinde semnalul trompetului, marşul de întâmpinare, prezentarea onorului, salutul Drapelului de Luptă şi trecerea în revistă a Gărzii de Onoare şi intonarea Imnului de Stat al României, după care va urma ceremonia depunerii de coroane la Troiţa Revoluţiei de către reprezentanţi ai asociaţiilor de revoluţionari şi oficialităţile locale.

Brăila a fost declarat oraş martir, cu 46 de morţi şi 101 de răniţi, cea mai mare vărsare de sânge având loc în faţa Casei Albe, loc care a primit numele de Piaţa Independenţei. Clădirea din spatele Palatului administrativ, respectiv Hotelul Belvedere, poartă şi astăzi urmele gloanţelor trase în decembrie 1989. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.