CJ Brăila a aprobat achiziţionarea unui aparat de testare pentru COVID-19 în valoare de 2,5 milioane lei

Social

Consiliul Judeţean Brăila, întrunit pe 23 martie, în şedinţă extraordinară, a aprobat rectificarea bugetului judeţului şi achiziţionarea unui aparat performant de testare pentru COVID-19, în valoare de 2,5 milioane lei.

“Am avut discuţii pentru achiziţionarea de către Spitalul Judeţean a unui aparat automat REAL PCR test pentru detectare coronavirus şi celelalte aparate care întregesc linia pentru testarea pacienţilor. Avem mai multe oferte, avem şi o sumă destul de mare, respectiv 25 miliarde lei, astfel încât să putem lua echipamente performante. Încercăm să luăm echipamente care să aibă o capacitate de testare cât mai mare, astfel încât să putem să testăm cât mai mulţi brăileni, într-o perioadă cât mai scurtă de timp. Marea majoritate a furnizorilor estimează între 2-4 săptămâni aducerea echipamentului şi instalarea lui. Spitalul Judeţean va demara, începând de mâine, modernizarea spaţiului pe care l-am identificat în Corpul D al Spitalului Judeţean, astfel încât să se respecte toate procedurile, pentru ca probele să ajungă pe un circuit foarte clar delimitat, iar personalul care va lucra la acest laborator să fie sub mare protecţie”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Iulian Chiriac.

Brăila are doi pacienţi declaraţi pozitivi cu noul coronavirus pe 15 martie şi internaţi în secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.