Spitalul Judeţean Brăila a primit al doilea aparat pentru depistarea coronavirusului; numărul testelor ajunge la 100 pe zi

Social

Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila a primit al doilea aparat Real Time PCR pentru depistarea coronavirusului, iar numărul testelor poate ajunge la 100 pe zi, potrivit informaţiilor furnizate de preşedintele CJ Brăila, Francisk Chiriac.

Aparatul este achiziţionat cu fonduri de la Consiliul Judeţean Brăila şi se alătură celui donat, în luna mai, de compania care administrează Insula Mare a Brăilei, Agricost by Al Dahra.

“A mai venit un aparat PCR, deci se măreşte capacitatea de testare la Brăila. Este vorba de aparatul care a fost cumpărat din banii Consiliului Judeţean, deci în momentul de faţă sunt două astfel de aparate. Mărim capacitatea de testare, vom ajunge undeva la 100 de teste pe zi”, a declarat preşedintele CJ Brăila, Francisk Chiriac.

Ambele aparate sunt amplasate într-un laborator de biologie moleculară amenajat în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila şi acreditat în luna mai.

“Îmbucurător este faptul că cele două aparate nu funcţionează cu acelaşi tip de teste. Dacă ni se termină testele pe un aparat, putem să mergem pe celălalt aparat. În momentul în care sunt foarte multe teste, aparatele pot funcţiona în paralel”, a explicat Chiriac. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.