Secţia de Terapie Intensivă a SJU Brăila şi cele destinate pacienţilor cu forme medii şi grave de COVID-19 sunt pline

Social

Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Francisk Chiriac, a declarat că deocamdată nu au existat situaţii în care pacienţi confirmaţi cu noul coronavirus în Brăila să fie trimişi către spitale din alte judeţe, deşi secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă, precum şi secţiile destinate bolnavilor cu forme medii şi grave de COVID-19 sunt pline.

“Conform procedurilor, dacă nu vor mai fi locuri în Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila pentru pacienţii COVID-19, ei vor fi transferaţi către alte spitale apropiate, unde sunt locuri disponibile. Eu sper ca situaţia să nu se agraveze pe raza judeţului Brăila şi să putem să facem faţă, astfel încât toţi pacienţii confirmaţi să fie trataţi în judeţul Brăila. Deocamdată, nu au existat situaţii în care pacienţi din Brăila să fie trimişi către alte spitale, ci doar de primire de pacienţi din alte judeţe”, a precizat, într-o conferinţă de presă, Chiriac.

Potrivit informaţiilor furnizate de conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Brăila, toate cele opt paturi din secţia ATI destinată persoanelor internate cu coronavirus sunt ocupate în prezent, trei dintre pacienţi fiind intubaţi şi cinci ventilaţi mecanic. În pavilioanele C şi E ale Spitalului Judeţean Brăila, acolo unde sunt internaţi bolnavii cu forme medii şi grave, nu mai există paturi libere.

Managerul SJU, Delia Râşnoveanu, a precizat că vizavi de secţia de Terapie Intensivă a fost amenajat un salon cu ventilatoare şi monitoare, unde pot fi internaţi maxim doi pacienţi, iar în cazul în care şi acesta va fi ocupat, se va apela la Centrul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă pentru găsirea de soluţii. În ceea ce priveşte capacitatea SJU Brăila pentru internarea pacienţilor cu coronavirus, numărul total de paturi este de 250, în prezent fiind internaţi 230 de pacienţi, paturile libere fiind doar pentru pacienţii cu forme uşoare de COVID-19. 

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.