Film la Muzeul Brăilei „Carol I”

Divertisment

Muzeul Brăilei „Carol I” și Cinefeel Brăila vă invită sâmbătă, 14 decembrie 2019, ora 11, la sediul muzeului din Piața Traian, nr. 3, în sala „Regele Ferdinand și Regina Maria”, la vizionarea filmului „Cardinalul”, un film de Nicolae Mărgineanu, realizat de Agerfilm în parteneriat cu Centrul Național al Cinematografiei România.
Filmul este povestea unui destin fundamental pentru religia greco-catolică din România, povestea episcopului Iuliu Hossu și a drumului său, de la crainic al Marii Uniri din 1918 la starea de deținut politic în anii ’50, când regimul bolșevic încearcă să-i impună renunțarea la credință.

Astfel, în anii ’50, conducătorii bisericii Greco-Catolice sunt arestați și închiși în penitenciarul de la Sighet. Regimul sovietic interzice existența altei biserici în afara celei ortodoxe. În fața chinurilor și unora dintre cele mai perfide mijloace de dezumanizare,alternativele sunt convertirea sau moartea. În fața torționarilor se ridică episcopul Iuliu Hossu care prin curaj și verticalitate devine o călăuză pentru ceilalți preoți.
În rolurile principale: Radu Botar, Ioan Andrei Ionescu, Richard Bovnoczki, Cristi Iacob, Alexandru Repan, Maria Ploae, Remus Mărgineanu, Mircea Andreescu.
Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.