Primarul Brăilei critică decizia transferării la Spitalul Judeţean a pacienţilor cu COVID-19 din Vrancea

Social

Primarul Brăilei, Marian Dragomir, critică decizia transferării a 20 de pacienţi cu COVID-19, asimptomatici, de la Spitalul Municipal Adjud, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, ca urmare a unei dispoziţii a Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei din cadrul MAI.

„O nouă mizerie făcută pe ascuns! De ce au respectat brăilenii regulile, ca să aduceţi voi virusul în Brăila pe ascuns? Ce să spunem? Demisia sau să vă fie ruşine? Spuneţi, domnule prefect, de ce s-a ascuns transferul bolnavilor? Ca să nu vă putem bloca la timp ca data trecută, când s-a intenţionat aducerea lor de la Galaţi? Spitalele sunt în coordonarea Ministerului Sănătăţii şi acum simţim din plin lipsa implicării autorităţilor locale în luarea deciziilor. De ce nu au fost consultate Consiliul Judeţean Brăila şi Primăria Brăila? Pentru că ştiaţi că ne opunem iar? Brăilenii au respectat regulile, autorităţile şi-au făcut treaba, ne-aţi dat amenzi să stăm acasă şi acum ne îmbolnăviţi pe ascuns? Vă solicit urgent să vă recunoaşteţi incompetenţa, slugărnicia şi incapacitatea de a vă respecta jurământul şi să plecaţi… deja este prea mult”, a scris Dragomir pe contul său de socializare.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, Delia Râşnoveanu, a confirmat, pentru AGERPRES, că la această unitate medicală urmează să sosească pacienţi confirmaţi cu COVID-19 din judeţul Vrancea.

„Urmează să ajungă la Brăila mai mulţi pacienţi confirmaţi COVID-19 din Vrancea. Vor fi internaţi la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă. Îi aşteptăm, sigur ajung astăzi la noi”, a declarat Delia Râşnoveanu.

De la începutul pandemiei, în judeţul Brăila au fost confirmate 22 de cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus, dintre care 19 au fost vindecate şi externate, şi nu a fost înregistrat niciun deces ca urmare a contactării acestui virus.

”În data de 08.05.2020, se va desfăşura un transfer de pacienţi confirmaţi COVID-19, de la spitalele din judeţul Vrancea, astfel: de la Spitalul Municipal Adjud, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, Secţia Boli Infecţioase, 20 de pacienţi asimptomatici şi forme uşoare (…); de la Spitalul Judeţean de Urgenţă ‘Sf. Pantelimon’ Focşani la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, 30 de pacienţi asimptomatici şi forme uşoare’, se arată în dispoziţia menţionată, trimisă centrelor judeţene de coordonare şi conducere a intervenţiei din Brăila, Buzău şi Vrancea”, se arată în dispoziţia Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei din cadrul MAI. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.